Branża HoReCa to pole walki. Sprawdź jak poprawić swój marketing, żeby odnieść sukces w gastronomii.

Z miłości do gości – 5 pomysłów na Walentynki w restauracji

Walentynki na dobre wpisały się w polską tradycję. Najchętniej spędzamy je w domowym zaciszu, kinie lub… restauracji. Specjalne menu dla dwojga, afrodyzjaki, muzyka na żywo… Dzień Świętego Walentego mimo, że oskarżany o komercyjność, to świetne lekarstwo na najsłabszy sprzedażowo okres.

Trendy kulinarne 2017 i ich wykorzystanie w marketingu

Koniec roku to czas, kiedy firmy prześcigają się w publikowaniu podsumowań minionego roku i raportów odnośnie oczekiwań na nadchodzące 12 miesięcy. Dlatego postanowiłam, że pójdę inną drogą i przeanalizuję prognozowane trendy kulinarne i połączę je z konkretnymi propozycjami działań marketingowych.

Instagram to nie tylko ładne zdjęcia

Liczba użytkowników Instagrama wynosi obecnie 500 milionów i stale rośnie. Tylko w ciągu ostatnich dwóch lat podwoiła się, a obecnie Instagram jest serwisem z najszybciej rosnącą liczbą użytkowników. Wskaźnik interakcji jest tutaj 17 razy większy niż na Facebooku i 40 razy większy niż na Twitterze. Olbrzymią rolę odgrywają tu hashtagi – zdjęć oznaczonych #food w serwisie Instagram jest już prawie 195 milionów!

15 pomysłów na świąteczną promocję restauracji

Ze sklepowych półek powoli znikają znicze, a ich miejsce zajmują już mikołaje, bombki i choinki. Wbrew pozorom to okres, który otwiera przed restauratorami wiele możliwości do zdobycia nowych klientów i zwiększenia obrotów, nie tylko poprzez oferowanie wigilii firmowych i cateringu świątecznego.

5 sposobów jak reagować na negatywne opinie w Internecie.

Nigdy wcześniej publiczne wyrażanie opinii nie było tak łatwe jak teraz, gdy internet jest łatwo dostępny, a większość ludzi czuje się w nim anonimowo i bezkarnie. Jeśli istniejesz w sieci, musisz liczyć się z tym, że prędzej czy później spotka cię (słuszna lub nie) krytyka. Niestety faktem jest, że niezadowoleni goście dużo chętniej podzielą się tym faktem ze światem aniżeli osoby, które wyszły z twojego lokalu usatysfakcjonowane.

Lubisz ciasteczka? Ja też, dlatego ta strona używa cookies. Info

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Omnomnom" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij