Duże zmiany na Instagramie – nowy algorytm 2018.

Dopiero otrząsnęliśmy się z informacji o zmianach Facebookowych algorytmów, które mogą mieć znaczący wpływ na zasięg postów publikowanych postów, a już docierają do nas wiadomości o kolejnej platformie. Jakie zmiany czekają nas na Instagramie?

Więcej

Już wkrótce zamówimy jedzenie prosto z Facebooka!

Facebook zapowiedział dostępność nowej funkcji, pozwalającej na zamawianie posiłków z restauracji! Teraz nie tylko sprawdzimy menu czy opinie o interesującym nas lokalu, ale – bez opuszczania serwisu – zamówimy jedzenie.
Więcej

5 sposobów jak reagować na negatywne opinie w Internecie.

Nigdy wcześniej publiczne wyrażanie opinii nie było tak łatwe jak teraz, gdy internet jest łatwo dostępny, a większość ludzi czuje się w nim anonimowo i bezkarnie.

Więcej

Instagram to nie tylko ładne zdjęcia

Liczba użytkowników Instagrama wynosi obecnie 500 milionów i stale rośnie. Tylko w ciągu ostatnich dwóch lat podwoiła się, a obecnie Instagram jest serwisem z najszybciej rosnącą liczbą użytkowników. Wskaźnik interakcji jest tutaj 17 razy większy niż na Facebooku i 40 razy większy niż na Twitterze. Olbrzymią rolę odgrywają tu hashtagi – zdjęć oznaczonych #food w serwisie Instagram jest już prawie 195 milionów!

15 pomysłów na świąteczną promocję restauracji

Ze sklepowych półek powoli znikają znicze, a ich miejsce zajmują już mikołaje, bombki i choinki. Wbrew pozorom to okres, który otwiera przed restauratorami wiele możliwości do zdobycia nowych klientów i zwiększenia obrotów, nie tylko poprzez oferowanie wigilii firmowych i cateringu świątecznego.

5 sposobów jak reagować na negatywne opinie w Internecie.

Nigdy wcześniej publiczne wyrażanie opinii nie było tak łatwe jak teraz, gdy internet jest łatwo dostępny, a większość ludzi czuje się w nim anonimowo i bezkarnie. Jeśli istniejesz w sieci, musisz liczyć się z tym, że prędzej czy później spotka cię (słuszna lub nie) krytyka. Niestety faktem jest, że niezadowoleni goście dużo chętniej podzielą się tym faktem ze światem aniżeli osoby, które wyszły z twojego lokalu usatysfakcjonowane.

Jak dobrać ilości i czym kierować się przy zakupie zastawy stołowej.

Sztućce ze stali 18/0 czy 18/10? Ile talerzy deserowych na wesele dla 200 osób? Czym powinny charakteryzować się dobre kieliszki? Wybór zastawy stołowej to nie lada wyzwanie. Żadna restauracja nie obejdzie się bez odpowiedniej porcelany, a nawet najlepszy marketing nie obroni się, jeśli dania będą serwowane na wyszczerbionych talerzach. W końcu jak cię widzą, tak cię piszą.

Lubisz ciasteczka? Ja też, dlatego ta strona używa cookies. Info

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Omnomnom" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij