Duże zmiany na Instagramie – nowy algorytm 2018.

Dopiero otrząsnęliśmy się z informacji o zmianach Facebookowych algorytmów, które mogą mieć znaczący wpływ na zasięg postów publikowanych postów, a już docierają do nas wiadomości o kolejnej platformie. Jakie zmiany czekają nas na Instagramie?

Więcej

Już wkrótce zamówimy jedzenie prosto z Facebooka!

Facebook zapowiedział dostępność nowej funkcji, pozwalającej na zamawianie posiłków z restauracji! Teraz nie tylko sprawdzimy menu czy opinie o interesującym nas lokalu, ale – bez opuszczania serwisu – zamówimy jedzenie.
Więcej

5 sposobów jak reagować na negatywne opinie w Internecie.

Nigdy wcześniej publiczne wyrażanie opinii nie było tak łatwe jak teraz, gdy internet jest łatwo dostępny, a większość ludzi czuje się w nim anonimowo i bezkarnie.

Więcej

Wyróżnij się albo zgiń

Biznes gastronomiczny dla wielu osób, które nie znają specyfiki tej branży, wydaje się dojną krową. Nic więc dziwnego, że kolejne restauracje wyrastają jak grzyby po deszczu… i równie szybko się zamykają. Jeśli nie chcesz, aby Twoja oferta zginęła wśród tłumu musisz tak skonstruować ofertę, żeby przedstawić klientom nie tylko lepszą propozycję niż konkurencja, ale przede wszystkim inną.

Eksmisja do galerii.

Centra handlowe od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Obecnie, oprócz funkcji typowo handlowych, coraz częściej pełnią one funkcje kulturowe. Nic więc dziwnego, że również korzystanie z punktów gastronomicznych w galeriach na stałe wpisuje się w nasze zwyczaje konsumenckie.

Najgorszy sort restauracji.

Co odstrasza i powinno odstraszać gości? Co dyskwalifikuje restaurację już na starcie? Marketing jest ważny, ale nawet najlepszy nie pomoże, jeśli popełniacie te grzechy.

Dlaczego nie stać Cię na kiepską komunikację w social media?

Na świecie z mediów społecznościowych korzysta ponad 2 miliardy osób, co oznacza, że w ciągu ostatniego roku przybyło 222 miliony nowych użytkowników social media. Tylko w Polsce jest to aż 13 milionów osób! Na różnych kanałach codziennie spędzamy tam ponad 2 godziny. Niestety branża HoReCa rzadko potrafi wykorzystać ten potencjał.

Lubisz ciasteczka? Ja też, dlatego ta strona używa cookies. Info

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Omnomnom" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij